Entreprenörskap,  Företagande,  Ledarskap

WE CReate , ett år med UPI

Idag är det ett år sedan WECR tog över UPI AB. Det har varit ett år där tiden både har rusat förbi och känts som en evighet.

Vill ni ha den ärliga bilden av hur året har varit, eller föredrar ni den inspirerande, utmanande och härliga bilden? 

Det har varit en berg- och dalbana, med både framgångar och utmaningar. Nästan i samma sekund som kontraktet var påskrivet började maskinerna krångla. Alla behöver kärlek för att prestera, och detta gäller även CNC-maskiner, dessa har inte ens fått ett uns av kärlek på länge. Under året har vi kasserat fyra maskiner som nu vilar på skroten, samtidigt som vi har servat upp resten av maskinparken. Tack vare ett fantastiskt team som ser fler möjligheter än möjliga motgångar har vi tagit oss igenom detta utan att det egentligen har påverkat oss, förutom att det har varit en kostsam utmaning.

När det kommer in nya ägare uppstår självklart några funderingar kring riktningen för bolaget, och gruppdynamiken rubbas – och det var inget undantag här heller, vilket är roligt. Vi skapar vägen tillsammans, och det gör processen både enklare och roligare. WECR står för We Create, och vår arbets-logga representerar en blomma. Blommans blad symboliserar hur vi strävar efter att vara, leverera och uppfattas – både av kunder, medarbetare och leverantörer

Den gula färgen i vår logga representerar ljus, optimism och lekfullhet – viktiga ingredienser i vårt ledarskap. Direkt efter övertagandet började vi ”piffa upp” våra lokaler, installerade ett nytt kök, målade om kontoren och fräschade upp toaletterna. Att arbeta i fräschare och inspirerande lokaler gör arbetsdagen mycket trevligare. Vi har genomfört workshops för att definiera våra mål och hur vi planerar att nå dem.

Den gröna färgen representerar hållbarhet, och för oss är det viktigt att walk the talk. Vi har därför granskat vad vi kan göra för att vara mer hållbara och definierat våra värderingar och policys. Det är inte längre hållbart att ignorera maskinernas behov av kontinuerlig kärlek……

Den lila färgen symboliserar kvalitet och stolthet, och vi strävar efter att vårt team verkligen skall vara stolta över det vi levererar. För att säkerställa detta har vi fokuserat på att höja dokumentation och ledningssystemet för att matcha den höga kvaliteten som vi har på den hårdvara som lämnar oss. 

Blått representerar friskt vatten och luft, och vi anser att arbetsmiljön är av yttersta vikt. Vi har därför genomfört förbättringar i vår verkstad för att skapa en renare och friskare miljö,

För utveckling och framtidssäkring står orange, och för att förstå vad som behöver utvecklas har vi investerat i ett nytt affärssystem under året. Systemet hjälper oss att optimera och förstå vår verksamhet bättre. Det har bara gått en månad sedan vi implementerade det nya systemet, men det har redan gett positiva resultat och känns mycket lovande.

Inför 2024 ser vi med spänning fram emot möjligheten att utforska nya och spännande horisonter, inte bara inom ramen för UPI utan kanske tillochmed genom att förvärva nya bolag. Vi är övertygade om att skapa arbetsplatser där varje individ känner sig delaktig och där arbete och nöje går hand i hand är nyckeln till att uppnå de allra bästa resultaten.

God Jul och Gott Nytt år önskar 

Linda, Patrik och Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *