Ledarskap,  självledarskap

Det är coolt att bry sig

Nu är det länge sedan jag la tid på att reflektera. Det har varit fullt upp med annat, så jag har inte riktigt haft tid att reflektera. Eller rättare sagt, jag har inte tagit mig tid att få ner mina reflektioner i en text. För reflektera, det gör jag jämt.

Hörni, jag tycker att det är så jäkla colt att bry sig. Och ju mer jag tänker på det, desto mer övertygad blir jag. Dessutom finns det ju så mycket man kan bry sig om. För att ta ett exempel; jag bryr mig om att jag jobbar på ett företag som eftersträvar hållbara alternativ i allt från produktion, energianvändning, transporter och inte minst ett gott socialt ansvar. En sådan ståndpunkt kan ju liksom inte gå över.

Att man bryr sig och att man har en riktigt ”grön” motivation kan vara ett tecken på medkänsla. Då måste ju ett företag som bryr sig om miljön också bry sig om sina anställdas framtid, eller hur? Även om medarbetarna går hem kl 17, så finns det också ett större ansvar som inte bryr sig om klockslag. Eller, låter inte det vettigt? För när dina medarbetare känner att företaget bryr sig om dem, så kommer det att ge effekter. Inte bara i medarbetarnas nöjdhetsindex, utan även i en förbättrad företagskultur där alla känner sig delaktiga i vår framtid.

Precis som alla andra gör jag en mängd val både bra och dåliga, vissa skulle jag klara mig utan. Och som alla andra lever jag i tron att många av de valen leder till nya insikter som lär mig något, förhoppningsvis. Vilket i sin tur leder till att jag försöker tillämpa de nya lärdomarna i flera sammanhang. Det är väl det som kallas erfarenhet.

Så, det är coolt att bry sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *